Beretning fra DM i Styrkeløft

af Nina Lieb

”Og bedste klub i senior damer OG master er: Tårnby Styrkeløfter Klub!!!” Men det ved vi godt allerede…

I år var Danmarks bedste klub repræsenteret ved DM med hele 7 løftere. I seniorrækken repræsenterede Lisette, Kathrine og Mickel et stærkt TSK, og i masterrækken Kim, Jan D, Jan S og Nina ligeså.

Formiddagen bød på rekorder i alle discipliner og total for Lisette, der afsluttede dagen med skyhøje 91,35 IPF point. Dette var dog ikke nok til at slå klubkammerat Kathrine Bak, der trods en ”utilfredsstillende” squat præstation stadig holdt et eminent højt niveau, der resulterede i en samlet score på 91,75 IPF point! Derudover vandt Kathrine også sidste års bedste ”Master 1 + senior dame løfter” pokal!! Whoop whoop!!! SÅDAN
TØSER!!!

Squat voldte også indledningsvis Mickel Dahl problemer, da han blev mødt af lidt for mange røde lamper til, at nogen af os syntes, at det var sjovt. Heldigvis gik 3 løft i squat igennem, og Mickel vendte røde lamper til hvide videre frem. Dette resulterede i guld om halsen i både bænk, dødløft og total, hvilket svarede til
89,53 IPF point.

Herefter blev det tid til masters løfterne at gøre stilen efter, hvilket de absolut gjorde.
Jeg (Nina) lagde ud med et noget skuffende squat- og bænkresultat, og humøret var ikke særlig godt, da det endelig blev tid til dødløft. Her overraskede jeg dog alle og nok mest mig selv med et 7½ kg pr, hvorfor dødløft endte på 162,5 kg. Dette resulterede i en 2½ kg pr i totalen, hvilket gav anledning til taknemmeligheds Monster til verdens bedste træner Mickel Dahl.

Derefter var det herrernes tur. Jan Sahlgren (manden med de mange navne) gjorde, som han plejer og skaffede et par underkendte løft i hus, for lige at gøre Mickel kunsten og efter og holde spændingsniveauet højt. Også han endte dog med at vælge de hvide lamper frem for de røde og sluttede af på bedste Sahlgren maner med højt humør, kaffe, slik og en samlet score på 452,5 kg i totalen.

Jan Dam havde også fysikken i orden denne dag, og trods et underkendt squatforsøg resulterede dagen også for ham i både guld om halsen OG en ny total PR. Derudover gik Jan derfra med så meget metal i armene, at det næsten udlignede hans total. Som både dette års ”Master 1 herrer løfter” og sidste års ”Master 1 Herrer løfter” er der god grund til at være stolt! Kæmpe high five til dig Jan.

Rosinen i pølseenden blev vores alle sammens Kim Dahl, der gerne ville gøre Lisette kunsten efter og gøre et rekordforsøg. Dette lykkedes også hele to gange i dødløft, hvor rekorden nu er 289 kg for Master 2 herrer 93 kg. Sammenlagt hentede Kim guld om halsen i alle discipliner, og totalen på 726,5 kg og 81,21 IPF point var også til guld. Det kan godt være, at de ”unge” laver flere point, men de lærer fra de ”gamle”, og i
TSK har vi de bedste af slagsen fra begge kategorier!

Nu er det hjem og øve, lære af hinanden og løfte i flok, så vi også til næste stævne kan repræsentere Danmarks bedste klub!

Scroll to Top