Hvad er styrkeløft?

Ved stævner i styrkeløft under Dansk Styrkeløft Forbund (DSF) konkurreres der i enten trekamp, som består af de 3 discipliner squat, bænkpres og dødløft eller i bænkpres som enkeltdisciplin. Ved trekamp er vinderen den løfter, som opnår den højeste total, når det bedste resultat fra hver af disciplinerne lægges sammen.
Løfterne har 3 forsøg i hver øvelse og er inddelt i vægtklasser. For mændene fra 53 kg til +120 kg og for kvinderne fra 43 kg til +84 kg.

Der findes både styrkeløft (med udstyr) samt klassisk styrkeløft (uden udstyr).

Squat

Atleten går ind under stangen, som ligger i et stativ. Herfra løftes stangen fri af stativet og løfteren træder et par skridt tilbage og står i oprejst stilling. Ved overdommerens signal skal løfteren gå ned indtil overfladen af benene ved hofteleddet er lavere end toppen af knæene (under vandret). Dernæst skal løfteren uden nogen nedadgående bevægelse rejse sig til udgangspositionen. Når løfteren står i oprejst position vil overdommeren give det andet signal, som indikerer, at stangen skal lægges på plads.

Bænkpres

Atleten ligger på ryggen på bænken og skal efter overdommerens startsignal sænke stangen fra strakte arme til brystet. Her skal stangen være i ro, hvorefter dommeren giver et pressignal inden stangen med en jævn bevægelse skal presses tilbage til udgangspositionen. Ved overdommerens tredje signal skal stangen lægges tilbage i stativet

Dødløft

Atleten tager med valgfrit greb med begge hænder fat i stangen, der ligger på gulvet. Stangen skal herefter uden nedadgående bevægelse løftes indtil løfteren står i oprejst position med låste knæ og skuldrene tilbage. Efter løftets eneste dommersignal, skal stangen lægges tilbage på podiet

Scroll to Top