Europæisk medaljeregn over Tårnby Styrkeløfter Klub til EM Masters

Ikke færre end 6 løftere fra Tårnby Styrkeløfter Klub valgte at repræsentere Danmark ved dette års EM Master, som blev afholdt i Rumænien. Der var på forhånd lagt op til en del væsketerapi fra en del af løfterne – men ikke noget urealistisk.

Første mænd i ilden er Thomas Reimers i 59 kg klassen i M2 rækken, samt Jan Sahlgren i 74 kg klassen ligeledes i M2 rækken.

Thomas får 3 godkendte forsøg i squat, og slutter af med 187,5 kg. Dette var DK rekord i M1 og M2 kategorien. I bænkpres løfter Thomas også 3 godkendte forsøg med 102,5 kg som det bedste, som også var DK rekord i M1 og M2. I dødløft gør Thomas rent bord endnu engang med 3 godkendte løft, og slutter med 200 kg i hænderne – endnu engang DK rekord i M1 og M2. Thomas vinder klassen overbevisende, og får hængt 4 guldmedaljer om halsen efterfulgt af den smukke danske nationalsang.

Jan Sahlgren høster også masser af hvide lamper, og får 210 kg i squat. I bænkpres bliver det til 125 kg, og i dødløft løfter Jan 205 kg. Dette løft bragte Jan op på 3. pladsen i et minuts tid, indtil en konkurrent får sit 3. løft godkendt og slutter på samme total som Jan (540 kg), men med en lettere kropsvægt.

Claus Jørgensen og Morten Sørig står for eftermiddagsunderholdningen, og det tog Claus måske lidt for bogstaveligt.

Claus stiller op i 120 kg klassen i M2 rækken, og her får Claus desværre ikke noget godkendt forsøg i squatten, så det ender med han desværre bommer og udgår af konkurrencen.

Morten Sørig derimod – som har debut i M2 rækken – får 330 kg godkendt i squat. I bænkpres får Morten 245 kg med hjem, Morten ligger lunt i svinget til at hive guldmedaljen hjem. Men nu er dødløft ikke Mortens yndlingsspise, og selvom der startes fint, så ender Morten desværre alligevel med at smide guldet væk, da han desværre får revet sin ene hånd lidt op som gør, at han ikke kan holde vægten de efterfølgende forsøg. Morten får dermed en sølvmedalje med en total på 792,5 kg, men får guld i squat og sølv i bænkpres.

Formanden selv jagter guld og rekorder i 66 kg klassen i M1 rækken, og det lykkedes nu meget godt. I squat får Morten 207,5 kg med som bedste løft, som er ny DK rekord.  I bænkpres bliver det til 157,5 kg som også er ny DK rekord, og i dødløft får Morten 202,5 kg med – selvfølgelig også ny DK rekord. Totalen bliver på 567,5 kg, som er ny dansk M1 rekord og samtidig udløser en guldmedalje. Morten får ligeledes guld i alle øvelser, så Morten får også 4 guldmedaljer om halsen efterfulgt at nationalsangen.

Kim Dahl får lov at slutte ballet af set med TSK øjne, og Kim vejer ind med et look som om han havde vandret gennem Sahara i 14 dage. Men det var måske for at narre konkurrenterne – for Kim starter ud med at lave ny dansk M1 rekord i squat på 305 kg, som gav sølv i klassen. Bænkpressen kører også glimrende for Kim, og her løftes 200 kg i fornem stil, og i dødløften stiger spændingen, da der er kamp om medaljerne. Kim formår at trække 282,5 kg op, og dette udløser en guldmedalje og Kim vinder klassen.

Endnu engang skal vi høre den danske nationalsang, efter Kim har fået hængt en sølvmedalje fra squat og dødløft om halsen, samt en guldmedalje for totalen på 787,5 kg.

Scroll to Top