VM medaljer og danske rekorder

Tårnby Styrkeløfter Klub havde 3 løftere til at repræsentere Danmark ved dette års VM i styrkeløft, som netop er blevet afholdt i Stavanger i Norge.

Hos kvinderne stillede Lisette op i 47 kg klassen, som i øvrigt var hendes internationale debut på landsholdet. Lisette squatter 145 kg, bænkpresser 85 kg og har endda et forsøg på 87,5 kg, som ville være ny dansk rekord, men den blev desværre for tung. Lisette tog dog revanche i dødløft, hvor hun bider skeer med de allerstærkeste i verdenen. Der ar en tæt kamp om medaljerne i dødløft, og her formår Lisette at løfte hele 165 kg (ny dansk senior rekord), som udløste en sølvmedalje i disciplinen – kun 2,5 kg fra guldet. Samlet løfter Lisette 395 kg, der ligeledes er ny dansk senior rekord, rakte til en flot 7. plads.

Kathrine Bak stillede op i 69 kg klassen, og her løfter Kathrine 177,5 kg i squat, 107,5 kg i bænkpres, for så at fortsætte til hendes favorit disciplin, dødløft. Kathrine er i forvejen indehaver af verdensrekorden i Master 1 rækken i dødløft på 233 kg, så der var lagt i ovnen til en dyst på allerhøjeste plan. Kathrine løfter 227,5 kg i sidste forsøg, som udløste en guldmedalje, da hun formåede at sætte de øvrige konkurrenter til vægs. Samlet løfter Kathrine 512,5 kg og bliver samlet nr. 10.

Hos herrerne stillede Mickel Dahl op i 83 kg klassen, og Mickel lå lunt i svinget til at kandidere til en medalje eller to i disciplinerne. Mickel lægger hårdt ud med at lave ny dansk senior rekord med 317,5 kg. I bænkpres løfter Mickel 175 kg, og i dødløft rammer Mickel ikke helt dagen, men formår at løfte 290 kg alligevel. Resultatet i squat og dødløft rakte begge til en 5. plads, og sammenlagt løfter Mickel 782,5 kg som udløste en flot 9. plads i et stærkt felt af løftere fra hele verdenen.

Scroll to Top