2 nye Europamestre til Tårnby Styrkeløfter klub

Tårnby Styrkeløfter Klub havde 4 repræsentanter til at forsvare de danske farver ved EM Master, som netop er blevet afviklet i Tjekkiet – og der blev i den grad høstet medaljer!

Kathrine Bak gjorde sin store debut på Master scenen i år, og hun levede i den grad op til “traditionen” om, at løfterne fra Tårnby snupper medaljer ved dette stævne. Kathrine stillede op i 69 kg klassen, hvor hun startede med at squatte 177,5 kg som ikke alene var ny PR, men også ny dansk M1 rekord. Løftet udløste minsandten også en guldmedalje i disciplinen! I bænkpres fik Kathrine 100 kg med, som ligeledes var nu dansk M1 rekord og guld i øvelsen. Nu kom turen så til dødløft – Kathrines favorit “spise”. En åbner blev meldt på hele 218 kg, og den flåede Kathrine let op. Det var så ny dansk M1 rekord og ny VERDENSREKORD! Men der er ingen grund til at nøjes – så 230 kg blev også løftet, som var ny PR og selvfølgelig ny verdensrekord igen. Løftet gav også en guldmedalje i øvelsen. Sammenlagt fik Kathrine lavet 507,5 kg, som var mere end rigeligt til at vinde samlet over en tysker. Kathrine blev ligeledes bedste Master 1 dame på point!

Jan Sahlgren fandt vi i 83 kg klasen i M3 kategorien, og Jan tog også godt for sig af medaljer. Jan får 190 kg godkendt i squat, som var nok til en sølvmedalje i disciplinen. I bænkpres får Jan 125, som udløste en bronzemedalje. I dødløft får Jan løftet 205 kg, og dette gav sølv. Samlet set laver Jan 525 kg, som var nok til at vinde en flot sølvmedalje i klassen.

Kim Dahl holdt sig heller ikke tilbage. Han havde debut som Master 2 – i 93 kg klassen som vanligt. Her får Kim squattet 297,5 kg som var ny dansk rekord med 17,5 kg. Løftet gav også guld i disciplinen. I bænkpres fortsætter Kim stimen ved at løfte 200 kg, som ligeledes gav guld. I dødløft får Kim 275 kg, som her rakte til en sølvmedalje – og en ny dansk rekord med 5 kg. Samlet laver Kim 772,5 kg, som var ny dansk rekord med hele 65 kg! Kim bliver slutteligt bedste Master 2 løfter på point!

Så kom turen til Morten Søring. Han vejede fint ind i 105 kg klassen i Master 2 rækken. Det er et nyt eventyr for Morten at være så “tynd”, så selvfølgelig var alle spændt på resultatet. Det lykkedes dog Morten at få 235 kg med i squat, 185 kg i bænkpres og 200 kg i dødløft – som alle gav sølvmedaljer i disciplinerne. Sammenlagt løfter Morten 620 kg, som rækker til en flot 2. plads og dermed en sølvmedalje.

Det bliver spændende at følge dem til VM Master allerede i august, hvor der uden tvivl bliver skruet op for flere kg 😉

Scroll to Top